vineri, 30 octombrie 2009

Gandeste frumos

Iti propun un exercitiu de imaginatie..
Inceara sa iti imaginezi ca e seara. O seara de toamna, ploioasa si rece, iar vantul se inteteste si frigul incepe sa-ti dea fiori pe pielea uda de atata ploaie. Imagineaza-ti ca ai fi singur, ca nu ai avea niciun sprijin.. si ca toate drumurile iti sunt zadarnice.. toate usile inchise.. oRiunde bati, nimeni nu se deranjeaza sa te ajute.. Acum imagineaza-ti ca nu ai avea un serviciu.. Ai fi nevoit sa muncesti cu ziua pe unde apuci.. Ai lucra pana seara tarziu pe o plata de nimic.. si toate astea ca sa iti poti hrani cei doi copii, singura ta alinare.. doar pe ei i-ai mai avea.. Ar fi motivul tau de a te trezi dimineata.. Nu ai avea casa si ai fi nevoit sa te rogi de cineva sa va gazduiasca macar cateva luni.. E greu, nimeni nu vrea alaturi un om fara viitor, un strain fara nicio sansa, fara nicio certitudine..
Nu ai avea posibilitati sa iti educi copiii, sa ii imbraci, sa le oferi copilaria pe care stii bine ca o merita.. Ai fi trist ca nu poti fi un parinte bun.. Ai incerca sa nu simti oboseala, durerea.. Neputinta care te roade tot mai adanc.. Te raneste din ce in ce mai tare.. Ai vrea sa urli ca o fiara.. Degeaba, nimeni nu te-ar auzi.. sau daca a face-o ar trece nepasatori pe langa durerea ta..
Erai un om destept.. ai fi avut viitorul in fata.. nimic nu ti-ar fi putut sta inainte.. sa te impiedice sa fii pe culmi.. Doar ghinionul a facut sa suferi un accident cumplit, in care ti-ai pierdut unul din picioare.. De atunci toata lumea ta s-a schimbat.. Ai constatat ca nu mai ai chiar asa de multi prieteni.. Copiii ti-au ramas tie in grija, desi de locuinta ta s-a "ingrijit" cineva sa ti-o ia.. Aveai o/un sotie/sot frumoasa/frumos.. Era viata ta.. Aveati o relatie fericita.. parea ca nimic nu va poate desparti.. asta pana cand ea/EL si-a dat seama ca merita altceva.. Aveai serviciu bun, bine platit.. dar e mai usor sa renunti la cineva decat sa il ajuti sa isi revina.. Incet, incet ai ajuns singur/a.. usi ce se inchid in fata ta, susoteli pe la spate.. nimeni nu te incurajeaza macar.. dar ai inca doua motive sa continui sa respiri aerul rece al toamnei..
E tarziu.. ploua.. nu conteaza.. Cu un zambet fortat si tot mai sters scoti din buzunar obancnota de 5 lei. Banii dupa o zi de munca.. ar trebui sa ajunga de o paine si ceva salam.. pentru copii.. Stii ca te asteapta, cuminti si increzatori in tine.. Tu? Ai mancat ceva azi? Poate vei fi mai norocos/norocoasa maine.. Cineva ti-a promis ca are un job pentru tine.. doar de-ai fi in stare sa o iei iarasi de la capat..

Ai reusit sa iti imaginezi? Crezi ca tu esti nefericit/a? Mai gandeste-te..

Niciun comentariu: